Наркодилърът Иван Хаджииванов остава в ареста

Крими

10-11-2014, 15:32

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бургаският апелативен съд потвърди наложената на Иван Хаджииванов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 30.10.2014 г. в къща в землището на с. Чинтулово, община Сливен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение около 40 гр. метаамфетамин и около 20 амфетамин. 
Окръжен съд – Сливен е взел спрямо Хаджииванов мярка за неотклонение задържане под стража. Той обжалва този съдебен акт с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – домашен арест.
Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас пледира съдът да не  уважава жалбата. Прокурорът посочи, че са налице всички доказателства, които  обосновават предположението, че той е автор на тежко умишлено престъпление. Държавният обвинител намира за реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние. Според прокурора доводите, че има постоянен адрес и трябва да се грижи за свой родител, не мотивират подобно искане.
Защитникът на Хаджииванов помоли съда да измени мярката за неотклонение, тъй като подзащитният му трябвало да се грижи за болната си майка. Обвиняемият заяви, че не вижда причина да стои в ареста и с какво би възпрепятствал разследването, ако бъде поставен под домашен арест.
Апелативен съд – Бургас след като обсъди представените по делото материали и заявените от страните становища, намери, че не са посочени нови обстоятелства, които да обосновават изменение на мярката за неотклонение и не уважи жалбата.
Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.