28-годишна чирпанлийка подпали къщата си

Жената била пияна, жилището е напълно изгоряло

На 8 ноември в РУП-Чирпан е получен сигнал за жена в нетрезво състояние, която е запалила къщата си на ул. „Александър Стамболийски“ в града.

В резултат на пожара цялата къща е изгоряла, съобщава днес МВР Стара Загора.
Извършителката на палежа е задържана. Жената, посочена от полицията с инициалите З.П. е на 28 години от Чирпан. 

Местни разказали, че името й е Златка. Жената не била добре психически и в последно време се пропила, съобщава "24 часа". В пияно състояние навръх празника Арханел Михаил към 6 часа сутринта тя драснала клечката на къщата, а докато пламъците се разгаряли, гледала отстрани, смеела се и пушела цигара. Сигнал за пожара на тел. 112 подала майката на младата жена, но пристигналите огнеборци не успели да спасят къщата, която изгоряла почти изцяло. Подпалвачката, която е от ромски произход, била задържана от полицията.

В Чирпан разказват, че преди време Златка била на гурбет в Австрия и със спечелените там пари купила въпросната къща за 27 хиляди лева на майка си Анка. Условието било тя да гледа 10-годишното момиченце на Златка. Съседите не знаят откъде е тръгнал конфликтът между майка и дъщеря, но твърдят, че дъщерята успяла да запали къщата от втори опит - преди това тя пак опитала, но дошлата пожарна най-напред предотвратила щетите.

Анка имала 3 дъщери, Златка била най-голямата от тях. В къщата тя живеела на съпружески начало с мъж на име Асен, който си имал неприятности със законите - последно полицията го хванала да краде дърва и конфискувала коня и каруцата му.