Бургазлия в ареста след 11 закани за убийство

Крими

10-11-2014, 16:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Айтоски полицаи задържаха 64-годишен. Отнесоха псувни и закани

Мъжът плашил длъжностно лице влиза зад решетките, нарушил домашния арест

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Асен Геров мярка за неотклонение задържане под стража. Тя е постановена от Районен съд – Бургас, който е изменил първоначално наложената му мярка за неотклонение домашен арест след като обвиняемият е бил заловен в нарушение на процесуалната принуда на улица в Бургас.

Геров е под домашен арест, заради това, че през октомври 11 пъти се заканил да убие длъжностно лице при изпълнение на службата й.
Той е арестуван на 3 ноември в центъра на Бургас. Според обвинителния акт Асен бил близо до магазина на свидетелката и размахал заплашително юмрук срещу нея, след това прокарал ръката си в областта на шията, после насочил показалец към нея и правел жестове, все едно, че я застрелва. Жената сигнализирала в полицията. При пристигане на служителите на реда Геров се представил за друго лице и бил задържан.
 Защитникът му заяви пред Окръжен съд – Бургас, че Геров е нарушил мярката за неотклонение. Пълномощникът обаче смята, че след като първоначално не са били налице предпоставките за налагане на най-тежката мярка за неотклонение и сега не следва тя да бъде взета.
Представителят на Окръжна прокуратура - Бургас се противопостави на жалбата като посочи, че събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение, че Геров е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Поведението му след поставянето му под домашен арест не показва той да се респектира от постановената му процесуална принуда.