В Бургас чужденците трудно намират качествен имот

Парите

10-11-2014, 17:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Брокерите на недвижими имоти искат ясни правила

Най-много търсят руснаци, след тях от година са италианците

В Бургас или на разстояние от 60 км от областния център търсят имоти чужденците, които са избрали да останат по-дълго в Бургаска област. Те обаче се насочват към безкомпромисните името, които все още се оказват кът у нас. 

"Имоти лукс, или т. нар. безкомпромисни имоти продължават да бъдат търсени в Бургаска област, предимно от руснаците, но и от чужденци, които са в града във връзка с работа през зимата. Проблемът е, че такива имоти, пир това големи и на адекватна цена се намират трудно и много често клиентите се отказват от покупка и наемат", обясниха от Националното сдружение на агенциите за недвижими имоти в Бургас.

От там уточняват, че в региона продължават да държат цена и панелките. Те обаче са предпочитани от местните хора. "Чужденец би купил имот в панел само, ако е много добре обзаведен и с добра локация. Все още добрите, качествени сгради, ново строителство са твърде малко за разрастващото се търсене от външни инвеститори, а цените на вътрешния пазар продължават да са едно сравнително високо ниво", допълват още от Сдружението.