Топло за сезона време във вторник

Животът

10-11-2014, 18:26

Снимка:

БТА

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Температурите ще варират от 5° до 17°

През следващото денонощие отново в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. На места там ще преръмява слабо. В следобедните часове ще настъпи подобрение на видимостта. Повече слънчеви часове ще има в планинските райони, където облачността ще е висока. Ще бъде почти тихо, в Североизточна България със слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Максималните от 10°-11° в районите с трайна мъгла, до 16°-17° в Предбалкана.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде около и малко над средното за месеца.
Над планините ще е с разкъсана облачност. Ще духа слаб южен, по високите върхове до умерен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 7°.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. На места в сутрешните часове ще е мъгливо. След обяд ще има и временни разкъсвания на облачността. По северното крайбрежие ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.