Галина Дурмушлийска ще пее тази вечер в Добрич

Добрич Лайф

11-11-2014, 07:15

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Галина Дурмушлийска пя с благотворителна идея (снимки)

Заедно с акордеониста Ангел Чакъров

Народната певица Галина Дурмушлийска ще изнесе днес концерт в Добрич заедно с акордеониста Ангел Чакъров, съобщават от общината.

Концертът под наслов „Различни – жива българска традиция" ще се проведе тази вечер от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова".

Галина Дурмушлийска е родена  в с. Ведрина. Известна още като Гласът на Добруджа. Завършва Хуманитарна гимназия в Добрич. От 1977 г. започва да пее в Ансамбъл за народни песни и танци „Добруджа“, а впоследствие става негов солист. По-късно с Миланка Йорданова и Нелка Петкова пеят в трио „Добруджанка“. През 2003 г. в Нидерландия създава в хор „Чубрица“. Галина е една от най-известните народни певци в България, и една от най-обичаните добруджански певици. Понастоящем живее в град Котел.

Ангел Чакъров е роден на 13.09.1984 г. в гр. Нова Загора. От 7- годишна възраст започва обучението си по акордеон в ДМШ „Илия Аврамов”гр. Нова Загора. От 2007 до 2013 год. работи в НУФИ „Филип Кутев”-гр. Котел като корепетитор. През 2013 год. е назначен за диригент към ансамбъл „Загоре” и преподавател по акордеон в НУМСИ „Христина Морфова” гр. Стара Загора.