Задържаха шефа на бъдещия океанариум в Бургас

Инвеститорът на бургаския проект арестуван за нарушение на Кодекса на труда

Инвеститорът, който трябваше да строи бургаския океанариум на територията на парк "Езеро" е бил арестуван, съобщават от пресцентъра на регионалния отдел на Резследващата комисия на Русия. 

Олег Шишов, шефът на  НПО "Мостовик" е в нарушение на разпоредбите на Кодекса на труда. Повече от два месеца фирмата не плащала заплати на работниците и служителите, въпреки че е имало възможности за това. Криминалистите установили и други доказателства за финансови нарушения от януари до юни 2014 г., совели до това общият дълг на "Мостовик" до достигне 535 000 рубли, припомнят от руското издание "Ведомости".
В края на октомври Шишов съобщи, че НПО "Mostovik", която е в процес на банкрут, планира да постигне споразумение за уреждане с кредиторите си по време на следващата среща на кредиторите със Sberbank, а след това заяви, че известието за възможно споразумение на банката все още не е получено. Още през април компанията започна арбитраж за собствената си несъстоятелност. По това време, задълженията й надхвърляха 40 милиарда рубли. Сбербанк заведе дело, за да прибере задълженията си от 18.9 млрд.рубли. Задълженията към Alpha Bank са 3,3 милиарда, към Газпромбанк - 3,4 млрд.