На сесията през ноември: Спортен деятел предложен за почетен гражданин

Предложението на кмета Димитър Николов

Кметът на Бургас - Димитър Николов е внесал докладна записка, в която предлага спортен деател на Бургас за званието почетен гражданин. Предложението на градоначалника идва малко след като морския град беше избран за Столица на спорта през 2015 година.

Общинският съвет ще реши в кра яна този месец дали Бургас да има нов почетен гражданин. За тази чест този път е предложен Васил Георгиев.

Спортният деятел ще навърши 85 години в края на декември. Той е роден в Айтос, а в Бургас идва през 1952 година. През периода 1955-1957 ръководи отдел "Физкултура и спорт" в Градския съвет на Бургас. Бил е председател на ДФС "Ботев" и получава званието "Заслужил деятел на физкултурата и спорта". През годините 1965 - 1975 е носител на купата на България по баскетбол с отбора на "Черноморец". От 1988 до 1990 година е директор на "Спортни имоти и прояви. До 2010 е председател на Клуб по художествена гимнастика "Черноморец", а от 1999 е член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. От 2011 е почетен президент на Спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец".