В Добрич стартира Държавното лично отборно първенство по бокс за мъже

БК "Добруджа" участва с осем боксьори

102 състезатели от 35 клуба от страната участват в стартиралото днес в Добрич Държавно лично-отборно първенство по бокс за мъже, съобщава ИА Добруджа.
Двубоите започнаха в 15,00 ч. в лекоатлетическото крило на зала "Добротица". Първи от добричките боксьори излезе Шабан Димитров /49кг/ от БК Добрич. Той победи по точки Гюрсел Боз от Търговище във втората среща за деня.
Останалите представители на БК "Добрич" в турнира са Алкан Мехмед и Денис Аднан, които ще спорят съответно в кат. до 52 и 56 кг.
Домакините от БК "Добруджа", участват с осем боксьори. В програмата за днес Йордан Петров /49 кг/ загуби по точки от Стефан Иванов от Левски. Останалите представители на клуба с треньор Йордан Мирчев са Стоян Добрев /64 кг/, Мариян Момчев /75 кг/, Тодор Василев /91 кг/, Хаят Расим /91 кг/ . Най-големи надежди за добро представяне се възлагат на капитана Мариян Момчев, който е многократен шампион на България. Хаят Расим също е претендент за спечелването на отличие заради отсъствието на шампиона в категория до 91 кг. Тервел Пулев, но докато Расим ще срещне тази вечер Иван Мечков от Априлци, то първият мач на Мариян Момчев е утре след обед.
Вижте интервю с Гл.съдия на състезанието Стефан Кръстев и с надеждата на Добрич за медал Мариян Момчев.