След повече от 25 часа борба за живота й, родилката от Средец почина

Животът

11-11-2014, 21:18

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спешно! Търсят кръв за родилка в Бургас

Лекарике благодарят за човешкото отношение на своите съгражани дарили кръв

24-годишната родилка от Средец, която на 10 ноември вечерта беше приета по спешност в МБАЛ „Черноморска – Бургас” с най-тежката диагноза в акушерството и гинекологията – пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, почина.

Връпеки бързата реакция и неимоверните усилия на лекарските екипи от Бургас и републиканските консултанти, пристигнали на място в болницата, състоянието на младата жена остана критично. Борбата за спасяване на живота й продължи повече от 25 часа.

На пациентката беше извършено оперативно родоразрешение по спешност. Прелети са й 26 сака прясно замразена плазма. От кръвната група АВ (+) са използвани наличните количества на Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Бебето на 24-годишната жена е настанено в отделението по „Неонатология”, където специалистите му провеждат интензивно лечение. Лекарите полагат усилия за стабилизиране на детето и извеждането му от състояние на риск.

След апел на МБАЛ „Черноморска”, със съдействието на медиите, много бургазлии се притекоха да помогнат на младата родилка.

Лекарите изказват своята голяма благодарност за човечността и съдействието на своите колеги от Бургас, на медиите, и на всички граждани, които реагираха светкавично и доброволно дариха кръв.