Д-р Шарков - зам.министър на здравеопазването, Цветан Димитров - зам.земеделски министър

Мисия

12-11-2014, 06:40

Снимка:

24 часа

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Казанлък даде вицепремиер в новия кабинет

Бивш депутат от Старозагорски регион и възпитаник на Тракийския университет във втория ешалон на кабинета

Д-р Ваньо Шарков, бивш депутат от старозагорски избирателен район, е назначен от премиера Борисов за заместник министър на здравеопазването. Д-р Шарков е бил предложен за поста от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.
Д-р Ваньо Шарков беше народен представител в 40-ото и в 41-вото Народно събрание, член и заместник-председател на Парламентарната комисия по здравеопазване в двата си мандата.
В качеството си на депутат д-р Шарков е автор на закона, с който са забранени нощните екскурзии на деца, за да не се повтаря трагедията в река Лим. Многократно е внасял и промени в изборното Законодателство за диференцирана ставка на ДДС за лекарства, храни и печатни издания. Като народен представител в 40-ото Народно събрание от Старозагорски избирателен район той беше сред най-дейните участници в разкриването на източника на обгазяванията в региона и нееднократно влиза в конфликт с военните, в това число и с тогавашния началник-щаб на БА.
Цветан Димитров, възпитаник на Тракийския университет в Стара Загора, стана заместник-министър в земеделското министерство. Името му е сред първите назначения на премиера Бойко Борисов.
Цветан Димитров е роден на 2 декември 1957 г., завършил е специалност „Зооинженерство”, кандидат на селскостопанските науки”, с богат професионален опит в областта на земеделието.