Вълчо Чолаков с номинация за областен управител на Бургас

Новините

12-11-2014, 08:45

Снимка:

sds.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вълчо Чолаков оглави СДС - Бургас

Адвокатът Вълчо Чолаков и бизнесменът от Айтос Стоян Колев са номинирани от Реформаторския блок за поста на областен управител. Депутатът и зам.- председател на НИС на СДС Костадин Марков заяви за "Черноморски фар", че областният управител на Бургас ще е от техните среди и е възможно да е от малък град. В този профил попада изцяло бизнесменът Стоян Колев.

Номинациите ще бъдат обсъждани вътре в коалицията, най-вероятно такива ще извадят и останалите партии в нея. От блока са поискали ¼ от областните управители в страната да бъдат от квотата на Реформаторския блок, научи агенция Фар. Почти е ясно, че в Бургас кандидатурата ще бъде от квотата на СДС в блока, а не от България на гражданите или ДСБ заради силните позиции във властта на хората на Лукарски.

Юристът Вълчо Чолаков е зам.-председател на местния парламент, бил е общински и областен лидер на СДС. Определян е като консенсусна фигура в дясно, самият той потвърди за номинацията. Малка подробност е, че е възможно Чолаков да замени на поста Павел Маринов, с когато са работили преди време в една и съща кантора.