Ад в центъра на Пловдив: Километрична опашка и задръствания на „Гладстон”

Мисия Пловдив

12-11-2014, 11:52

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Затварянето на подлеза под пощата запуши улицата, тапата е чак до ВМИ

В истински капан за автомобили се превърна от вчера улица „Гладстон”, предупреждава "Марица". Обявеното едва предния ден затваряне на южното платно на кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза” и ул. „Петко Д. Петков” изненада пловдивските шофьори от рано сутринта. Заради асфалтирането на участъка пред църквата „Св. Петка” вчера беше спряно движението и по южната част на подлеза под Централна поща. Точно до Дома на техниката жълта табела, сложена ниско над земята, сигнализираше водачите, че пътят направо е невъзможен и единствената алтернатива е левият завой по ул. „Преслав”.
„Тук е ад! Не можаха ли да сложат нормални знаци, да се вижда отдалече, че е затворен пътят”, гневяха се вчера шофьорите, попаднали в задръстването по „Гладстон”. Тапата в участъка от бул. „Руски” до подлеза под пощата се преминаваше за 15-20 минути, провери на място екип на „Марица”. Заради струпването на автомобили беше затруднено и минаването през кръстовището до Търговската гимназия, което ставаше само с много чакане и късане на нерви от страна на шофьорите. Заради това пък върволицата от пъплещи едва-едва коли продължаваше нагоре покрай гимназията по дървообработване и стигаше почти до бул. „В. Априлов”.
Оказа се, че затварянето на подлеза е сигнализирано с още една, но още по-малка табела, окачена на светофара на влизане по „Гладстон” от бул. „Руски”. Там обаче заради струпването на коли малцина шофьори имат възможност да се загледат в черния текст на жълт фон, който предупреждава, че поради ремонт е затворено кръстовището на „Кн. Мария Луиза” и „П. Д. Петков”.
Все пак имаше и много водачи, които бяха прочели предупредителната жълта табела на светофара и хитро завиваха веднага надясно по ул. „Авксентий Велешки”. Там обаче ги посрещаше ново задръстване. Върволицата от коли започваше от светофара на Сточна гара и стигаше на културния дом.
Никакво ясно предупреждение нямаше и за шофьорите, идващи от ул. "Преслав" с намерението да минат през подлеза на "Гладстон", видя екипът ни. Единствената метална преграда със знак, че не може да се прави ляв завой, се мъдреше току преди светофара и принуждаваше водачите да цъкат десен мигач и, искат или не, да се гмуркат в задръстването в посока кино "Космос".
Не по-малко изненадани бяха и пътниците в градския транспорт, пътуващи през затворения участък. Заради ремонта автобусите с номера 9, 10, 66 и 93 тръгнаха по обиколни маршрути по булевардите „Цар Борис ІІІ Обединител”, „Шести септември”, „Руски” и „Източен”.  
Тапата и промените в транспорта ще продължат още няколко дни. От петък затвореното южно платно на „Кн. М. Луиза” ще бъде отворено, но ще се спре движението по северното, за да се довърши асфалтирането на кръстовището, обясниха от общината. Надеждите са до десетина дни целият ремонт, който се извършва от близо пет месеца по ул. „Петко Д. Петков” да приключи и трафикът да се нормализира.