Иде зима! Апашите вече крадат въглища, и жито

Крими

12-11-2014, 14:44

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Ловки крадци нападат зимнината на беззащитни старци

Старец остана без отопление през зимата, след като ловък крадец успял неусетно да отнесе докараните му 8 чувала с въглища, съобщиха от пловдивската полиция.  

Вчера по обед 80-годишният дядо  оставил без надзор  струпаните пред дома му на ул. “Комета”6 пакетирани въглища. Наблюдателен престъпник обаче забелязал ценната стока и незабелязано успял да пренесе цялото количество. 

Смазаният от нещастието възрастен човек потърсил помощ в районното управление, от където криминалистите  по горещи следи  бързо влезли в дирите на крадеца и  след малко той бил заловен. Оказало се, че това е стар познайник на полицията, 51-годишен  с множество предишни криминални прояви. Не е известно дали откраднатата стока е възстановена на стареца.  

При друг  подобен случай  в Раковски  са  отмъкнати  цели три тона ечемик. Зърното било складирано в гаража на собственика в кв. Генерал Николаево, разпределено в 60 чувала от по 50 кг, на стойност около хиляда лева. Кражбата е извършена късно през нощта в понеделник. Полицията  разследва  дръзкия обир, но от крадците засега няма  следа.