Продадоха нива на длъжник

44 хиляди лева прибраха данъчните от търга

Публичните изпълнители от ТД на НАП Варна  продадоха на таен търг нива с площ от 31.132 дка, находяща се в с. Бенковски. До тази крайна мярка се е стигнало, след като длъжникът е отказал да изпълни доброволно задълженията си към бюджета. От проведения търг в хазната са постъпили близо 44 хиляди лева, съобщават от ТД на НАП.

На друг търг данъчните са продали апартамент в центъра на Добрич, с площ от 77 кв. м. Апартаментът е незаконно придобит и е отнет от съда в полза на държавата. Постъпленията в държавния бюджет от търга са  44 500 лева.

Предстои в средата на декември НАП да обяви отново на търг почивна база в град Балчик. Базата е на четири етажа с РЗП от 1848 кв.м. и е построена в поземлен имот с площ от 1625 кв. м. В имота е построен и кухненски блок, който разполага с два асансьора за продукти и отпадъци, а също и с две хладилни камери.  Стартовата цена, от която ще започне наддаването, е 1 184 589 лева, което с 500 хиляди по-малко от обявената цена на първия търг.

Повече информация за провежданите от НАП търгове добруджанци могат да получат на интернет приложението за публикуване на провежданите от Агенцията търгове на електронната страница на НАП – nap.bg. Порталът за продажби има за цел да улесни клиентите при търсенето и намирането на необходимата информация. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по ключови думи стоки и имоти, началната тръжна цена, тяхното местоположение и др.