Асеновградски депутати търсят 850 хиляди за свлачището в Горни Воден

Животът

12-11-2014, 16:35

Снимка:

dcnews.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Пътят пропадна при проливните дъждове

Бързи действия за възстановяване на пътя до квартал Горни Воден поиска кметът на Община Асеновград Емил Караиванов. Към него се присъединяват и депутатите от града.

Припомняме, че пътят пропадна след проливните дъждове в края на месец октомври.

"Повече от 2000 жители са оставени в безизходица", посочи народния представител от "БСП лява България"  Манол Генов. По думите му, в момента до квартала е невъзможно да достигнат "Спешна помощ", "Пожарна безопасност" и полицията. Невъзможно и е и изпълнението на маршрутите на градския транспорт. Това пък затруднява изключително  предвижването на гражданите към работните им места, на учениците и студентите към учебните заведения.

"По първоначални изчисления на експерти, необходимите средства за възстановяване ще бъдат в размер на над 850 000 лв", посочва народният представител на левицата.

Генов заяви, че вече е изпратено писмо, с което се настоява Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС спешно да разгледа въпроса и да отпусне исканата финансова помощ. То е подписано още от народните представители Силвия Хубенова ( ГЕРБ) и д-р Джевдет Чакъров (ДПС).

"Лично сме се уверили, че кметът на общината прави всичко възможно за временното справяне със ситуацията, но поради липса на средства е невъзможно цялостно решение на последиците от бедствието. В момента се изгражда авариен път към квартала, но той е изключително стръмен, а при зимни условия ще бъде още по-трудно проходим", категоричен бе Генов, който бе и зам.-кмет на Община Асеновград.