Облаци и дъжд от утре

Мисия Пловдив

12-11-2014, 18:45

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максимални температури между 11° и 16°.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Ще започнат слаби превалявания, на повече места в Южна България. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, максимални – между 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус”.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за ноември.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие със слаби превалявания. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури: 14°-15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно със слаби превалявания. Ще духа до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 9°, на 2000 метра – около 4°.

В петък валежи ще има в по-голямата част от страната. Повече по количество и на повече места ще са през нощта срещу петък в Южна, а през деня в Централна и Източна България. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните между 10° и 15°.

В събота валежите ще спрат, а облачността от запад ще започне да се разкъсва. В Източна България ще продължи да духа слаб, по морския бряг умерен вятър от север-североизток. Температурите ще остават без съществена промяна. В неделя в часовете преди обяд на места в низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта ще настъпи около и след обяд. Над останалите райони ще има разкъсана облачност, намаляваща и до предимно слънчево време.