Асеновград прави водосвет за успеха на Кубрат Пулев

Животът

13-11-2014, 08:52

Снимка:

Община Асеновград

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Ръкавиците и каската на боксьора ще бъдат в храма "Свети Николай Чудотворец"

Днес от 11:00 часа в църквата „Свети Николай Чудотворец” ще се отслужи водосвет-молебен за победата на Кубрат Пулев в предстоящия му двубой с Владимир Кличко. Архиерейският наместник на Асеновград свещеноиконом Йордан съвместно със своя дългогодишен приятел Ангел Биков-бивш национален състезател по бокс от клуб „Тракия”- Пловдив организират службата с цел целият български народ да подкрепи нашето момче и благодарение на Бог да се сдобие с шампионската титла. каза още отец Йордан. Той допълни, че за него Кубрат Пулев е пример за истински българин, пазещ честта на Отечеството си.

На молитвата в храма асеновградчани, както и гости от пловдивския боксов клуб, ще имат честта да се докоснат до ръкавиците и каската, с които българският шампион е тренирал като аматьор. Те са предоставени на църквата от Майстора на спорта по бокс г-н Биков.

15 ноември ще бъде знаменит за цяла България, нека още от утре започне подкрепата ни за нашия боксьор в църквата „Свети Николай Чудотворец”.-призова отец Йордан.