Рокади в бургаската полиция: Трима началници в пенсия

 

Новината за изтеглянето на директора на ОДМВР-Бургас Георги Костов в столицата на престижната длъжност зам. главен секретар съвпадна с първите реални промени по районните полицейски управления в Бургас.

От понеделник началникът на възловото Първо РУП в Бургас Красимир Кирязов е пенсионер. Първо искам да си почина, после ще помисля за друга работа, каза пред "24 часа" Кирязов. В момента управлението, което покрива центъра и кв. "Победа", временно се ръководи от заместника му Маргарит Димитров - криминалист с богат опит, който е наясно със сложността на района и с криминалния контингент.


След месец кадрова промяна заради пенсионеране ще има и в друго бургаско управление - Четвърто, което обслужва 55-хилядния комплекс "Меден рудник". На 10 ноември сегашният му началник Атанас Хаджиатанасов е подал заявление също за пенсиониране, показа проверка на "24 часа". Той също е полицай със солиден опит, бил е и началник на местните антимафиоти.

В системата се говори, че за неговото място се готви човек от Второ РУП. Досегашният началник на Пето РУП Иван Вълков пък е най-вероятният приемник на друг млад пенсионер - шефът на "Охранителна полиция и КАТ" Ангел Симеонов, който е извън системата от октомври.


Кадрилите в ОДМВР са гореща тема още от втория месец на преместванато на Костов в Бургас. Първите реални промени станаха в КАТ. В интервю пред вестника Костов обясни, че шефът Жельо Танев и началникът на група Иван Гюлев са поискали преместване след наложено от него дисциплинарно наказание. То било заради лансиране на служители с по-слаби резултати за сметка на други, с по-добри. В момента КАТ е с временен заместник, тъй като Жельо Танев е в болнични и реалното заповедта за отстраняването му не е влязла в сила. Според запознати той не е съгласен с наложената му санкция.


Бъдешият зам. главен секретар Костов няколко пъти подчерта, че дирекцията в Бургас е подредено място, но заедно с това намекна, че работата по управления има нужда от оптимизиране. Въпреки че той си тръгва от Бургас, започнатите промени ще продължат, смятат запознати.

 

Източник: 24 часа