ГЕРБ с дарение за Клуб на диабетика в Камено

По повод наближаващия Световен ден за борба с диабета председателят на МГЕРБ-Камено Камен Тодоров и членове на младежката структура посетиха Клуба на диабетика ,,Пламък на надеждата“ в града. Те се срещнаха с ръководителя на организацията Иванка Мирянова и нейни представители. Младежите дариха средства, отпуснати от партийната субсидия на ГЕРБ. Така те показаха своята съпричастност към проблемите на жителите на община Камено, страдащи от коварното заболяване. В клуба членуват близо 200 души както от Камено, така и от съставните селища Винарско, Кръстина, Трояново и Тръстиково. Дарението ще бъде използвано за подпомагане дейността на клуба, който се помещава в Поликлиниката в Камено. 

Председателят Иванка Мирянова благодари за оказаната подкрепа и жест на внимание от страна на ГЕРБ към хората, страдащи от една от най-разпространените болести.
По данни на Международната диабетна федерация в света живеят 382 милиона души с диабет, като половината от тях не са диагностицирани, а други 316 милиона души са изложени на висок риск от развитие на болестта.