Онкоболни часове наред на опашка за преглед при специалист

Животът

13-11-2014, 11:49

Снимка:

e-burgas.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Липсват специалисти, обясняват от диспансера

Онкоболните в Бургас не могат да си запазват час по телефона или дори на място в Областния онкологичен център, ако не дойдат две седмици по рано и то в петък в 5.30 часа сутринта. За нередностите с пациентите в Бургас е сигнализирал зрител на Нова.

 

Андрей Русев има дългогодишен опит с ходенето в онкодиспансера за час при специалист. Допреди няколко месеца се редял на опашки, за да запази час за болната си майка, която вече не е между живите. Сега се опитва да помага на баща си. При поредния опит да му запази час получил рутинния отговор – само в петък за седмица напред. Младият мъж недоволства от отношението. Според изчисленията на Андрей, за да получи баща му час при желания специалист, трябва да минат поне 10 дни. Заедно с него отиваме в диспансера, за да разберем кое предизвиква проблема. От там обясняват, че хората се обслужват за 5-10 минути.

Пациентите на опашката обаче потвърждават думите на Андрей, че им се налага да чакат с часове, когато искат да бъдат прегледани от определен специалист.

 Директорът на лечебното заведение увери, че записването за специалист се прави, освен на регистратурата, и на трите телефона. Проблемът обаче идва от недостига на специалисти./novanews.bg