Съветниците гласуваха вноската по 30-милионния заем

Мисия Пловдив

13-11-2014, 12:02

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Заемът бе теглен за ремонти на възлови булеварди в Пловдив

Местният парламент прие предложението общинският бюджет да бъде изменен с 344 хил.лв. Парите са нужни за заплащане на еднократната комисионна на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заради отпуснатия на общината заем от 14,2 млн евро. Комисионната трябва да бъде платена до 23 декември – 60 дни след датата на споразумението с банката.

С 32 гласа „за“, 2 „против“ и 7 въздържали се, предложението беше прието. Срещу него се обяви Дани Каназирева от „Обединение за Пловдив“, която изрази позиция, че асфалтирането на пловдивските улици може да стане и без заеми.

Тези пари може да отидат за други проекти, а асфалтът да се плати от данъка за МПС, коментира съветничката. Тя отново припомни, че този налог е много висок и подчерта, че ще продължи да настоява, той да бъде намален.

Сумата, която бе гласувана днес не е осигурена в бюджета за тази година, затова се налага да бъде взета от парите, предвидени за проектиране, които възлизат на близо 730 хил.лв., по-голямата част от които ще се разплатят през следващата година.

Припомняме, че заемът бе теглен за ремонти на възлови булеварди в Пловдив.