Кървава драма тресе Коритен

Крими

13-11-2014, 13:04

Снимка:

Красимира Димитрова

Автор:

Красимира Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глутница кучета нахапаха жена от Коритен

Главата на кучето от Коритен прибрана за изследвания

Днес убили агресивното куче с брадва, твърдят съселяни

Страхуваме се за децата в Коритен. Изплашени са и възрастните, заяви за „Добрич утре“ директорът на детската градина в добруджанското село Веселина  Дичева. Преживях целия кървав ужас като очевидец на нападението на 60-годишната Марийка на 11 ноември. Боли ме гърлото - крещях с все сили да прогоня кучетата. Хвърлях камъни от двора на детската градина, за да ги разгоня. Беше ужасно, споделя Дичева. Придружих безпомощната жена до здравния пункт. Ръцете и бяха схванати от липсваща тъкан.Кметът Сейфула Мехмедалин веднага се отзова. Минути по-късно и той беше нападнат от четириногите пред здравния пункт. Най-голямото куче, което наскоро е родило малки, заръфа гърдите му. Обадихме се в полицията – отзоваха се  веднага. Вчера очаквахме и служители от приюта за кучета в Добрич да дойдат в Коритен. Да окажат съдействие, да приберат агресивните животни. Така и не дойдоха, твърди Дичева. В селото всички са притеснени.

Днес сутринта разбрах от персонала в детската градина, тъй като аз пътувам от Добрич, че огромното черно куче, което е бездомно и придошло в Коритен,  е нападнало в домашния двор и самия собственик на другите кучета от глутницата - Рифат. На помощ му се притекла дъщерята, която има три деца, и посякла освирепялото животно с брадва, сподели Веселина Дичева.

Потърсихме за коментар кмета на село Коритен Сейфула Мехмедалин, който не отрече за ширящата се мълва. Но, за да бъде прецизен, обеща лично да посети дома на Рифат и да сподели подробности за „Добрич утре“.

Според педагога Дичева, кучетата се разхождали свободно по улиците на Коритен. Влизали и в двора на детската градина. Опасността не е отминала. Тя моли институциите за спешни действия.

Припомняме, че 60-годишна жена от село Коритен бе настанена в добричката болница след нападение от глутница кучета на 11 ноември, за което "Добрич утре" писа.