Измамници дебнат за шарани в нета

Крими

13-11-2014, 16:04

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Криминалисти разкриха мъж, заложил виртуален капан

Горнооряховски криминалисти разкриха измама, осъществена чрез обява в интернет. В началото на юли тази година в управлението бил получен сигнал от 34-годишен мъж от гр. Оряхово. Той разказал на разследващите, че през декември 2013 г. прочел обява в интернет за продажба на автомобил. Доверчивият човек харесал колата, позвънил на указания номер и след разговор с продавача, се споразумял за потробности по сделката. Клиентът изпратил поисканото капаро. Сумата, която била поискана от лицето, посочено в обявата е 200 лева. Само че по-нататъшна комуникация с продавача така и не се осъществила. Измамникът просто изтрил обявата и изключил телефона, който бил известен на ужиления.

След проведените действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 35-годишният П. П. от Горна Оряховица, който до момента няма криминални поряви и не е известен полицията. Изяснява се дали по тази схема няма и други негови жертви. Материалите по случая са подготвени за доклад в прокуратурата.

От подобни измами хора се оплакват все по-често. Хит в сайтовете за колективно пазаруване например, е продажбата на крадени вещи, предимно мобилни телефони и преносими компютри, предупреждават криминалисти.