Стотици австралийци заровиха глави в пясъка в знак на протест

Свят

13-11-2014, 16:07

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Политическата игра на 21-ви век се нарича “глобално затопляне”

Те се обявиха срещу нежеланието на правителството си да се ангажира с климатичните промени

Над 400 австралийци заровиха главите си в пясъка на плажа Бонди бийч в знак на протест срещу нежеланието на правителството да постави климатичните промени в дневния ред на срещата на върха на Г-20 през уикенда, съобщава „Ройтерс". Провалът на министър-председателя Тони Абът за справяне с изменението на климата е още по-унизителен след споразумението между САЩ и Китай за ограничаване на въглеродните емисии, смятат протестиращите.

„Обама е на борда, Си Цзинпин е на борда, всички са на борда с изключение на един човек", заяви 28-годишен активист от мегафона на плажа в Сидни. „Тони Абът", изкрещяха протестиращите. Родители с бебета, ученици и работещи хора в делови костюми изкопаха дупки на плажа и забиха главите си в тях. Щраусите си забиват главите в пясъка в напразен опит да избегнат опасности. Орнитолозите казват, че африканската птица не прави такова нещо, но това не провали дръзкия протест.

През 2009 г. Абът нарече науката за климатичните промени „глупости". Австралия отмени данъка върху емисиите от парникови газове през юли.