8 трика за по-добра работа със Skype

Преди да търсите алтернативи на програмата

От основаването на компанията през 2003 година Skype се превърна в предпочитана форма на комуникация за повечето хора по света. Милиони хора използват Skype не само за да провеждат разговори, но и за да общуват с текстови съобщения, при това безплатно без никакви разходи.  От Mashable ще ни покажат 8 трика за по-добра работа със Skype, пише digital.bg.

  Разбира се съществуват и много добри алтернативи на Skype, но ако вие сте фен на услугата добре е да се научите да се възползвате максимално от възможностите, които тя предлага. Повече за промените в услугата може да научите от статията подобренията в новата десктоп версия на Skype.

 

 1. Прехвърляне на вашите контакти от един акаунт в друг

 

Можете лесно да архивирате всичките си контакти в един Skype акаунт, за да ги прехвърлите в друг. За да направите това, отидете на главния прозорец на Skype, кликнете върху „Contacts“, кликнете върху „Advanced“ и накрая кликнете върху „Backup Contacts to File“. Ще се генерира .vcf файл, които можете да запишете на вашия компютър. Сега влезте в Skype акаунта където искате да качите всички тези контакти. След като сте влезли, кликнете върху „Contacts“, кликнете върху „Advanced“ и накрая кликнете върху опцията „Restore Contacts from File“, който се намира точно под „Backup Contacts to File“.

 

2. Редактиране на последното ви съобщение

 

Да предположим, че сте изпратили съобщение, което съдържа грешка и искате да редактирате това съобщение и да го изпрати отново. Можете да направите това като натиснете клавиша за стрелка нагоре на вашата клавиатура. Ще се появи последното съобщение, което сте изпратили по-рано. Просто направи промените, които искате и изпратете редактира съобщението. Ще се появи последното съобщение, изпратено от вас. Просто направете промените, които искате и изпратете редактираното съобщение отново.

 

3. Провеждане на разговори директно от списъка с контакти

 

Можете да провеждате разговори в Skype чрез двойно кликване върху някой контакт от списъка с контакти. За да имате обаче тази възможност, отидете на началния прозорец на Skype, кликнете върху „Tools“, след това върху „Options“. След това отидете на „General Settings“ и сложете отметка до „When I double-click on a contact start a call“.

 

 4. Скриване на индикатора за писане

 

Когато сте в чата на Skype, можете да видите движещ се молив, когато другият човек пише или изтрива нещо. Разбира се, тази функция работи и в двете посоки, но можете да изключите тази опция. За да скриете индикатора за писане, отидете на главния прозорец на Skype, кликнете върху „Tools“, след това „Options“. Отидете на „IM & SMS“ и кликнете върху „IM Settings“, а след това върху „Show Advanced Options“. Накрая, махнете отметка до „Show when I am typing“.

 

 5. Изтривне на чат историята и формиране на времева рамка за съхраняването ѝ

 

За да изчистите историята на разговорите, отидете на главния прозорец на Skype кликнете върху „Tools”, след това върху „Options”, след това върху „IM & SMS”. От там преминете към „IM Settings” и после към „Show Advanced Options” преди накрая да кликнете върху бутона „Clear History” . От падащото меню „Show Advanced Options” може да изберете времева рамка за съхраняването на историята.

 

 6. Използване на скритите емотикони

 

Реално колекцията от емотикони и усмивки в Skype е много по-голяма от колкото може да видите като отворите менюто. Въпреки, че някои емотикони не се виждат, те могат да се използват ако знаете как да ги ‘извикате‘. Пълният списък с ключовите думи може да откриете тук.

 

7. Създаване на горещи клавиши

 

Отидете до Tools> Options >Advanced и тук ще видите опцията „Нotkeys“ където можете да създавате горещите клавиши, които искате.

 

 8. ‘Замразете‘ анимираните емотикони

 

Ако някога ви се е искало да поставите на пауза анимираните емотикони добре е да знаете, че такава възможност има. За да направите това отидете на главния прозорец на Skype, кликнете върху „Tools”, след това върху „Options”, после върху „IM & SMS”, сега изберете „IM appearance” и накрая махнете отметката до „Show animated emoticons”.