Волейболната националка Славина Колева замина за Китай

Трансферът й приключи успешно, посрещачката на ВК „Казанлък“ предпочете Съчуан пред САЩ

Президентът и основен спонсор на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров e пуснал Славина Колева да играе в Китай, без да иска трансферна сума за клуба. За да отпътува националката, бе необходимо да получи разрешение и да се плати трансферна сума, като благодарение на Аргиров, трансферът е финализиран успешно, съобщaва сайтът kazanlakvolley.com.

Колева имаше договор с казанлъчанки и редовна картотека за тях в Българската волейболна федерация, но бе поискала отсрочка с отговора си дали ще остане, в очакване на развитието на трансфера й в чужбина. Волейболната националка замина за многолюдната страна и вече подписа договор с елитния китайски тим Съчуан.

Така 28-годишната посрещачка няма да остане при казанлъчанки, какъвто вариант съществуваше, съобщиха още от клубното ръководство. Славина е имала оферта и от волейболен клуб от САЩ, който проявяваше сериозен интерес към нея, но тя избра Китай.

През миналия сезон Славина Колева също беше преотстъпена от "розите", но на турския втородивизионен тим Кършиякаспор. Колева, която игра за женския национален тим на България на световното първенство в Италия, ще бъде втората чужденка в Съчуан, след канадката Бритни Пейдж. В момента отборът от Китай заема осмо място във временното класиране на местното първенство.

Още един успешен трансфер успя да реализира преди началото на сезона ръководството на ВК „Казанлък“. Веселина Григорова – 18-годишният титулярен диагонал на „Казанлък“, премина в елитния ВК „Караганда“ на Казахстан и показва отлична форма в първите мачове от местното първенство, разказва нейният баща, който е и изпълнителен директор на клуба от Казанлък Деко Григоров.