Новогодишен купон на половин цена до средата на месеца

Пловдив Лайф

14-11-2014, 09:40

Снимка:

grupo.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Отстъпки до 50% предлагат туроператори

Почивката за коледните и новогодишните празници може да ни се върже на половин цена, ако резервираме до средата на ноември, показва проверка в офертите на хотелски комплекси. Отстъпки до 50 на сто предлагат туроператорите за зимни ваканции в местни курорти и градчета, където зимният туризъм е застъпен като дейност. 
Специално за Коледа и Нова година от бранша предлагат пакети за по три и четири дни, като те са на база "Ол инклузив" и празнична вечеря с програма. В четиризвездните СПА хотели пакетът за четири дни излиза около 400 лева без отстъпките. В тризвездните цените достигат до 250 лв. за четири нощувки при същите условия. 
За да привлекат клиенти за по-дълъг период от време, родните хотелите предлагат бонус нощувки. Ако заплатите екскурзия от пет дни, ще получите два дни подарък. Това е предложението на един от тризвездните комплекси във Велинград. Друг в Пещера пък пусна преди дни оферта, според която потребителят получава една безплатна нощувка при предплатени три.
Промоцията важи за 29, 30 и 31 декември, като безплатната е в първата вечер от следващата година. Другата опция е за 24, 25 и 26 декември, като бонусът се ползва в дните преди или след тези празници. Специално за СПА-столицата на Балканите около 80 на сто от пакетите, обявени в специализираните сайтове са с гриф "минус 50 процента". Този път на отстъпките разчитат не само малките и с по-ниска категория, но и четиризвездните. Само нощувка със закуска варира от 24 до 125 лева, след приспадане на половината цена по силата на промоциите.
Собствениците на вили и хижи на Цигов чарк все още не са се усетили да пуснат по-масови промоции за предстоящите празници. Отсрамил ги е само един хотел в Батак, който атакува потребителското внимание с предложение за туристически пакет с 20 на сто намаление. И без намаления обаче срещу обявленията на част от хижите край язовир "Батак" вече няма цени и на тяхно място е посочено, че са резервирани за Студентския празник. Заети са - не само за празника на студентите, но и за Нова година, поне няколко от вилите за гости в Сърница. Там обаче винаги може да се резервира малка къща, като стопаните предлагат към нощувките и ястия от традиционната местна кухня.
Юндола отново залага на ниските цени, които са основен коз за местните предприемачи от туристическия сектор. Явно екологично чистия район около селището не привлича толкова окото и отново е сбутан в две изречения в края на офертите за празниците. Колкото до евтинията - и този зима посетителите могат да разчитат да я имат. Един пример - двузвезден хотел продава тридневен пакет с пълен пансион - храна по три пъти на ден за 158 лева. Малките къщи за гости дават варианти само за нощувка - 10-15 лева, или с изхранване, като във втория вариант цените са по договаряне.
По Коледа и Нова година Велинград набъбва три пъти, сочат статистиките на местната община. Въпреки мрачните прогнози за задълбочаване на кризата. И тази година туроператорите прогнозират силен сезон за българския туризъм. Той започва още от 8 декември. Очаква се и почиващите българи да бъдат повече, макар Велинград вече да е търсен курорт и от гости от бившите съветски републики, Сърбия, Гърция, Турция, Македония. 
Отстъпки може да се ползват и при заявки за Коледа и Нова година в чужбина, показа наша справка в офиси на пазарджишки туристически агенти. Там намалението е 25 до 30 на сто, но не за пакети "Ол инклузив". В тях са включени само закуска и ползване на на част от услугите в СПА центровете на големите хотели. Най-евтино излизат ваканциите в съседните държави Турция и Гърция. Шест дни почивка в Истанбул може да се закупи само за 250 лева. Три дни на Халкидики излизат 140 лева. Офертите са за хотели три звезди. Около 360 лева пък излизат автобусните ваканции за пет дни в Прага, Виена и Будапеща.