Данъчните отново слагат на тезгяха почивна база в Балчик

Началната цена на хотела вече е с половин милион по-ниска

Националната агенция по приходите в Добрич отново ще се опита да продаде почивна база в Балчик, след като първият търг се оказа неуспешен, пише novinar.bg.

Началната цена за наддаването вече е с 500 000 лева по-ниска. Желаещите да се сдобият с хотела обаче ще трябва да се бръкнат с поне 1 184 589 лева. Имотът е на 4 етажа и е с разгърната застроена площ от 1848 кв. метра. Самата сграда е построена върху терен с площ от над 1600 кв. метра. Към базата има и кухненски блок, разполагащ с два асансьора за продукти и отпадъци, и две хладилни камери.

НАП ще обяви търга в средата на декември. Имоти на други длъжници в Добричко вече бяха продадени успешно от публични изпълнители. В държавния бюджет са постъпили 88 500 лева от тайното наддаване на нива и апартамент. Собственикът на земеделския парцел от над 31 декара в село Бенковски се разделил с имота си, тъй като отказал да се издължи на хазната.

Апартаментът с площ 77 квадрата в центъра на Добрич пък е бил придобит незаконно и е бил отнет от съда в полза на държавата. Жилището е продадено за 44 500 лeвa. Офисът на НАП в Пловдив пък ще се опита да продаде златни, сребърни и платинени накити за общо 140 837 лева. Търгът ще се проведе на 20 ноември.