MOVE Week България 2014 отличава своите организатори на събития!

Бургас Лайф

14-11-2014, 09:26

Автор:

Burgas.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

MOVE Week България 2014 отличава своите организатори на събития

9 града и населени места в България ще бъдат посетени за награждаване на участниците

„BG Бъди активен” – организатор на Европейската седмица на движението MOVE Week в България, връчва специални награди на организатори на събития - за отлично представяне по време на Европейската инициатива. 

Това ще стане на специален тур, който стартира в Самоков и продължава в Плевен, Благоевград, с. Трудовец, Монтана, Павликени, Сливен, Ямбол, Симеоновград. По време на посещенията в страната представителите на „BG Бъди активен” ще се срещнат на място с организаторите и ще обсъдят възможностите за бъдеща работа по посока раздвижване на хората от всички възрасти. Ще се обърне особено внимание на училищата, които са приоритет на движението в следващите няколко месеца.

„BG Бъди активен” – организатор на европейската седмица на движението MOVE Week, благодари на  всички включили се общини, градове и населени места – над 70 на брой, и на всички доброволци, работили по кампанията. Благодарение на техния труд MOVE Week България получи отлична оценка от Европейската организация на събитието на целия континент – ISCA. MOVE Week България отново е една от най-успешните в Европа. Тази година се раздвижиха над 70 000 българи, а организираните събития бяха повече от 640. В MOVE Week 2014 се включиха 147 училища и 13 детски градини.

Инициативата продължава с голяма международна конференция в края на февруари в София и с обучение на над 200 учители по физическо възпитание в цялата страна през април и май.

При критериите за отличия бе взето решение да не се включват София, Пловдив и Варна - трите града, в които са ситуирани координиращите организации за България. Причината е, че тези градове вече имат своите традиции в провеждането на MOVE Week и са изградили работещи мрежи от партньори. „BG Бъди активен” обръща тази  година внимание на по-малките градове и населени места с цел тяхното активизиране.

Отличените:

Международна академия за детско-юношески туризъм и краезнание – България (МАДЮТК-България), Плевен – те организираха и координираха 20 събития на територията на Плевен, като работиха с различни спортни клубове и организации, включително училищата. Организираха също и флашмоб за промотиране на MOVE Week.

Спортен Комплекс Тангра, Сливен – организирали 13 събития, сред които ежедневни отворени врати и обществени събития. Също така, направили флашмоб в Сливен. Треньорите на комплекса посетиха 4 сливенски училища, включили се в MOVE Week, и направиха различни тренировки за учениците.

Сдружение „Спортен клуб „АЯЛИ““, Ямбол – организираха 18 събития, като работиха с различни спортни клубове и организации, за да направят разнообразна програма за жителите на града, от която бяха част големи обществени събития. Участваха в организацията на флашмоб в Ямбол.

Община Смолян е отличена като най-активна община  – с помощта на сдружение "Фъниндъмаунтин" и други местни клубове и сдружения, те направиха изключително интересна и атрактивна програма за жителите на града с различни обществени събития  - танци, поход и активности в планината, забавни игри, предназначени за малки и големи, включително демонстрации и специални игри за деца в пожарната.

Областна администрация Благоевград е отличена като най-активна Областна администрация – те организираха собствено събитие, на което поканиха представители на областна и общинска администрация, както и ученици и граждани. Областният управител Димитър Димитров лично беше домакин на среща, на която сдружение “BG Бъди активен” представи MOVE Week и покани училища от областта да се включат в инициативата. Г-н Лазар Андреев се зае с координация на събитията в областта и работеше с представители на РИО и общински администрации. На база тази работа в областта имаше най-много училища, включили се в Седмицата – 11 на брой, сред които и 2 от най-активните училища в България.

Бихме искали да споменем и няколко агенти на движението за усилената си работа и чудесните резултати - Виолета Златкова, Сдружение „Възможност“– София; Асен Асенов, Общински младежки дом – Монтана; Димитър Илиев, Еволюция таланти – София; Спортен клуб „Калоян Ладимекс“ – Перник; Милена Михова, Милениум – Пловдив, Красимира Чахова, СК „Ракета“ – Богомилово (Стара Загора); Мая Петрова, ученическа спортна школа – Русе; Свилена Иванова, Рок група „Огледало“ – Провадия.

Освен отличията за най-активните сред Агентите на движението, сдружение „BG Бъди активен” раздава и награди на стойност 2 100 лева на 9 училища в България, както и още 2000 лева, осигурени от Община Пловдив за най-активните училища в Пловдив. 

Критериите за оценка

- „BG Бъди активен” определи следните критерии за награждаване, а именно:

- Брой събития

- Брой участници

- Вид на събитията – дали събитията са обществени или са тип отворени врати, дали са вече съществуващи събития или са били направени специално за MOVE Week, както и оригиналността/иновативността на събитията;

-  Взаимодействие с партньори – дали организираните събития са само в рамките на съответната организация (сдружение, спортен клуб, община и т.н.) или са били поканени и други организации, които да се включат

- Цялостно провеждане на кампанията – мерки за популяризиране и отразяване на събитията, навременното им регистриране в сайта на кампанията, навременно предаване на отчетните форми

- Въздействие върху местната общност.