Арестуваха зам.- кмета на Съединение за кражба на 15 000 лева (обновена)

Крими

14-11-2014, 12:54

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Грози го затвор до осем години

Заместник-кметът  на Съединение Георги Трендафилов е арестуван при операция на Икономическа полиция Пловдив, съобщиха от Районната прокуратура. 

На общинския служител са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на 15 000 лева общински средства, предназначени за честванията на празника на град Съединение през 2013 и 2014 година. 

Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност.

Заместник-кметът Трендафилов е задържан за 72 часа.

„Във връзка с появилата се информация за задържане на заместник-кмета на Община Съединение Георги Трендафилов потвърждавам, че се извърши такава проверка от Икономическа полиция, но нямам информация за нарушението. По думите на полицаите, научих, че става въпрос за плащане за някакво озвучаване.", пише в писмо до медиите кметът на Съединение Георги Руменов.

"Всичко, което поискаха разследващите, беше предоставено на Икономическа полиция. Към мен не са задавани конкретни въпроси. Мога да дам конкретна информация, когато имам информация по случая. Разпитани са били и други общински служители във връзка със случая, като същите са предоставили всички изискуеми документи.”, заявява Георги Руменов.