"Здравословно междучасие" организираха в Павел баня

Събитието бе част от Седмицата на здравословното хранене

Преподаватели и ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в град Павел баня организираха "Здравословно междучасие", цитира Pavelbanya.еu директора на учебното заведение Даниела Андонова.
На специално приготвена блок-маса бяха представени плодове, зеленчуци и характерни блюда за есенния сезон. Целта на здравословното междучасие бе учители и ученици да поговорят извън класната стая, "на закуска", за ползите и предимствата от домашно приготвената храна.
Даниела Андонова допълни, че учениците на гимназията са демонстрирали висока хранителна култура и отношение към храненето по време на неформалната дискусия-закуска. Това не е случайно, защото тъкмо 11-ти и 12-ти клас е времето, когато възпитаниците на училището прилагат наученото на практика, готвят здравословно и сервират кулинарни специалитети.
От гимназията допълват, че през цялата учебна година смятат да организират подобни седмици на здравословното хранене с включени в тях различни инициативи.