Приютът за бездомни животни отваря врати за осиновители

Животът

15-11-2014, 08:07

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Деница Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три дни "Дай малко, дари чудо" 3

Търсят дом на 80 кучета

Бездомни животни очакват своите осиновители

ПФК "Берое" откликна на призива за поканата за участие в кампанията

от 10 ч. до 16 ч. в Общинския приют за безстопанствени животни - Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати.

Всички приятели на животните ще могат да участват в осиновителската кампания, която се провежда там. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с настанените животни, предимно бездомни кучета, както и с възможностите за осиновяването им. Онези, които нямат подобни желания, но обичат животните и искат да им помагат, може да станат доброволци или просто да си поиграят с тях, да ги дарят с лакомства и ласки, или да ги поразходят.

ПФК БЕРОЕ откликнаха на поканата за участие в осиновителската кампания в Приют за безстопанствени животни - Стара Загора. Маркетинговият директор на клуба Ваня Джаферович и пресаташето Емил Димов посетиха приюта и разходиха няколко от настанените там кучета, дариха ги с лакомства и си поиграха с тях. /вижте снимки/.

Кучетата имат поставена ваксина срещу бяс и могат да бъдат осиновени напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец. Освен това, служителите в приюта гарантират, че няма опасност бъдещият им стопанин да попадне на агресивен домашен любимец. Осиновявайки куче от приют, всеки може да се сдобие с верен приятел или чудесно куче пазач.

Общинския приют за безстопанствени животни - Стара Загора разполага и със собствена страничка в интернет, където могат бъдат разгледани снимки на кучетата, които чакат за осиновяване - priut.starazagora.bg.
Общинският приют за безстопанствени животни се намира в кв. Зора, Опитно поле, в близост до хипермаркет Метро.

Чрез кампанията служителите на приюта и приятели на животните се опитват да променят нагласите към "непоисканите" животни, като ги извадят от анонимност и им дадат шанс да намерят добър и сигурен дом.

Целта на кампанията е да привлече вниманието на обществеността към проблема с бездомните животни.