Пенев гласи Маркиньос за титуляр срещу Малта

Спорт

15-11-2014, 09:27

Снимка:

БТА

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Бразилецът е бил сред 11-те в учебната игра срещу Марек

Селекционерът на националния Любослав Пенев гласи повикания на пожар в отбора Маркиньос за титуляр в евроквалификацията с Малта, пише "Тема Спорт". Двубоят е в неделя от 21,45 часа на стадион „Васил Левски".

Халфът на ЦСКА смени в състава контузения полузащитник на Левски Владимир Гаджев. Бразилецът е започнал сред 11-те в учебната игра с Марек. В нея Пенев е заложил на познатата схема 4-2-3-1, която впоследствие е трансформирал в 4-1-4-1.

На пресконференцията в началото на седмицата Пенев обяви, че не изключва промени в постройката за Малта. Очаква се Маркиньос да си партнира със Светослав Дяков в средата на терена. По крилата срещу дупничани са били Михаил Александров - отдясно, и Ивелин Попов - отляво. Зад тарана Андрей Гълъбинов е действал Георги Миланов. Станислав Манолев е бил върнат на десния бек, а отляво на отбраната е стартирал Йордан Минев. Партньор на Николай Бодуров в центъра на защитата започнал Георги Терзиев.

Очаква се същите 11 Пенев да пусне и в неделя. Ако Пенев започне със система 4-1-4-1, то Маркиньос ще влезе до атакуващия халф на ЦСКА Москва, а капитанът на Лудогорец ще играе малко пред отбраната. Срещу Марек тримата вратари разделиха по 30 минути. С най-големи шансове да почне като титуляр срещу Малта е Владо Стоянов.