От следващата седмица д-р Матев отново шеф на болницата

Новините

15-11-2014, 11:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов съвет на директорите в МБАЛ Бургас

След като беше свален от поста си Георги Матев оглави отделението за доболнична помощ

Д-р Георги Матев, който в продължение на години оглавяваше МБАЛ - Бургас, а в последствие беше свален от поста и изпратен като началник на отделението за Долекуване и продължително лечение, по-известно като хоспис, се връща на директорското място от следващата седмица.

Преди по-малко от две години д-р Матев беше известен от заместника си д-р Бойко Миразчийски. След тази рокада колегите на реаниматорът направиха подписка за неговото връщане като дирекор на бургаската болница. Тя обаче беше отхвърлена и той пое най-новото звено на здравното заведение - хосписа.

"Приех това предложение по молба, която беше много истинска, професионална, защо не и приятелска, от страна на общински и областни институции. Обърнаха се към мен, познавайки моите позиции, независимо, че аз не желаех това назначение - не е тайна за никого. Приех това като мой дълг като бургазлия, един ангажимент, чиято цел е да се стабилизира бургаската болница.Аз нямам самочувствието, че съм нещо специално. Но мен ме познават като човек, който ще направи всичко по силите му да въведе нещата в законосъобразен ред. Аз съм свикнал да работя по алгоритъм, самата ми специалност е такава, по стандарт, от което отстъпление просто няма, защото отстъплението говори за липса на професионализъм като цяло".

Това бяха думите на д-р Матев при първото му повишение от шеф на Реанимацията в здравното заведение като директор на МБАЛ - Бургас.