Учените разкриха защо не можем да танцуваме

Общество

15-11-2014, 14:02

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ергенски запой води до археологическо откритие

Някои хора просто са глухи за ритъма

Ако се чувствате като робот с натежали крака всеки път, когато се отправите към дансинга, нека това не ви притеснява, съветва Science Alert. За вашата невъзможност да танцувате навярно има научно обяснение. За това подсказва ново проучване, според което част от хората са "глухи за ритъма" или с други думи просто не могат да се движат в ритъма на музиката.

До този извод стигат учени от канадските университети МакГил и Университета на Монреал, които сравняват двама души, считани за глухи за ритъма с други 32-ма участници. Всички те трябва да потропват с крака без никакъв звук и никой не се провалил, което означава, че не може да се касае за проблем с координацията и двигателната система.

Когато обаче била добавена музика, двамата с "ритъм глухота" не успели изобщо да се синхронизират с ритъма и промените в него.

Учените заключават, че подобно състояние е доста рядко срещано, но иначе съвсем реално и засяга начина, по който вътрешния биологичен ритъм на тялото реагира на промени в знаците от околната среда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен