Умрял при катастрофа в Германия възкръсна в наше село

Крими

16-11-2014, 12:34

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Полицията разнищи история, като сапунен сериал

Истински сапунен сериал са разплели служители на МВР в региона. Пред тях крадец опитал да замете старо престъпване на закона, като пробутал чужда самоличност. Случаят се развил в горнооряховското село Драганово, научи Velikotarnovoutre. Преди дни в селото пристигнали полицаи, издирващи извършител на множество кражби. В една от къщите те се натъкнали на 45-годишен мъж, който се представил като Мартин.

Справка по трите имена, които той дал, усъмнила криминалистите и те го отвели в полицейското управление, за да изяснят случая. Снети били пръстови отпечатъци от мъжа, нарекъл се Мартин. Проверката обаче показала, че това са отпечатъците на мъртъв човек, на име Исмаил. Исмаил загинал преди около година, при катастрофа в Германия. На негово име имало надлежно издаден смъртен акт.

Как загиналият е възкръснал в село Драганово полицаите разбрали за минути. Оказало се, че Мартин и Исмаил са братя близнаци. Преди време Мартин решил да замине на гурбет в Германия. Той обаче нямал извадена лична карта. Затова просто взел документите за самоличност на своя близнак, с когото в Драганово разказаха, че били досущ еднакви. Така Мартин заминал и се установил в Германия, под името на брат си – Исмаил.

Когато преди около година гурбетчията загинал при произшествие, у него била намерена личната карта на Исмаил. Никой не можел да предполага, че Исмаил е жив и здрав, затова на името, вписано в документа бил издаден смъртния акт.

След кончината на брат си, истинският Исмаил на практика останал без самоличност. Той нямал друг избор, освен да заживее като Мартин, само че без документи.

Прокуратурата работи по случая, а кметът на Драганово е предоставил пълната информация за роднини и наследници на загиналия.