Вестниците в неделя, 16 ноември

Най-доброто от печата

16-11-2014, 06:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Кобрата: Благодаря на всички българи, продължаваме напред!


"Труд"
Благодаря на всички българи, продължаваме напред! Това заяви Кубрат Пулев след мача си срещу Владимир Кличко в Хамбург.
Кобрата даде интервю на немски. В един миг мина на български и се обърна към трите хиляди сънародници, дошли да го подкрепят. "Не се предаваме, продължаваме напред. Благодаря ви", каза той.
По-късно на немски той отново изрази благодарността си за уникалната подкрепа. "България е хубава страна, българите сме добри хора", каза той.
"Не съм доволен от себе си", заяви Пулев след това пред Нова тв. Той подчерта, че това е бил добър опит за него, но изглежда е било рано за такъв бой. "Това не ме оправдава", каза Кобрата.
Подкрепата беше уникална, имах чувството, че сме в София.


Кубрат накара Хамбург да говори на български
"Телеграф"
В навечерието на битката на нашия Кубрат Пулев с Владимир Кличко за световната титла хиляди българи окупираха улиците на германския град. „Мачкай, Кобра, мачкай”!, „Кобрата шампион!”, се чуваше от всеки ъгъл.
Хамбург проговори на български и това е факт и то в навечерието на предколедните тържества. Украсата вече се слагаше по витрини, стълбове и лампи, а до тях нашите фенове гордо развяваха българското знаме. Над 3000 наши сънародници подкрепяха Кубрат Пулев в зала „О2” срещу украинската машина. Голяма част обаче останаха пред вратата, защото нямаха билети.
„Тръгнахме на сляпо. Бях готов да дам двойно, та даже и тройно от цената на пропуските от по-задните места, но уви”, сподели един от тях.


Крисия, Хасан и Ибрахим - втори на Евровизия!
"Труд"
Българското музикално чудо Крисия, под съпровода на пиано на братята Хасан и Ибрахим, е втора на Евровизия със 147 точки.
Крисия изпя великолепно песента, с която участва на детската Евровизия. Тя се появи на сцената втора.
Заедно с пианистите Хасан и Ибрахим тя представи песента "Планетата на децата" на детската Евровизия 2014.
За победители ги обявиха гласовете от Хърватия, Кипър, Сърбия и Холандия.
В България гласуването даде най-много точки на Армения.
Победител стана изпълнителят от Италия Винченцо със 169 точки.


Спират 20 000 опасни асансьора
"Монитор"
20 000 от общо 80 000 неизправни асансьора у нас може да бъдат спрени още до края на седмицата. От Асансьорната асоциация съобщиха, че до края на годината ще направят списък на фирмите, обслужващи асансьори. След Нова година от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще извършат проверка на всяка фирма по списъка и ако се открие неизправен асансьор, поддържан от нея, ще й отнемат лиценза. Това съобщи по Нова телевизия шефът на агенцията Стефан Цанков.Това са само част от мерките, които ще бъдат предприети след поредния асансьорен инцидент, при който бизнесменът Иван Димитров пропадна в един от СПА хотелите във Велинград. 66-годишният Димитров е с множество фрактури на таза и крайниците след инцидента. До 1 март на всички асансьори в страната трябва да се монтират предпазни щитове под кабините. По сега действащата нормативна уредба срокът беше до края на 2018 г., но с оглед зачестилите инциденти, ДАМТН съкращава сроковете.


Плащаме при спряно парно и тази зима
"Стандарт"
Отпадането на такса сградна инсталация се отлага за следващия отоплителен сезон, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.
Според него прилагането на европейската директива в Закона за енергетиката, с която отказалите се от услугите на топлофикация няма да плащат за тръбите, първо трябва да бъде подложена на широк дебат, при който се спазят интересите на клиентите и на доставчиците. "При всички случаи директивата, когато се експонира в нашето законодателство, разбира се, трябва да се направи баланс между абсолютно всички интереси - както на доставчиците на услугата, така и на потребителите на конкретната услуга", добави той.


Горанов: Нов шеф на БНБ и дефицит под 3%
"Стандарт"
България се нуждае от нов централен банкер, който да възстанови доверието в банковата система след кризата с КТБ. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред Нова тв. Той призна, че е казал това в лицето на гуверньора Иван Искров. "Допуснаха грешка, която обществото не може да остави просто така. Надзорните функции на БНБ се провалиха", коментира финансовият министър. И обясни, че се е виждал с шефа на БНБ. "Това е естествено, аз съм финансов министър, той е управител на БНБ. Това са два скачени съда", заяви Горанов. Той увери, че е спокоен за банките у нас и КТБ е изолиран случай. Финансист номер 1 подчерта, че сред неговите първи приоритети е актуализацията на бюджета, която да даде възможност в началото на декември да започне изплащането на гарантираните влогове. Финансовият министър похвали Ваньо Танов като шеф на митниците. "Смятам, че би могъл да се справи в тази ситуация. По време на предишния мандат работихме нелошо с него", каза той.


Президентът: В тоталитарната държава всички бяхме в "лагер"
"Сега"
Президентът Росен Плевнелиев отдаде почит пред паметта на жертвите на комунистическия режим в България. На 15 ноември президентът поднесе цветя пред паметната плоча, поставена на Втори обект в концентрационния лагер край Белене, превърнал се в символ на тоталитарното управление у нас. Държавният глава разгледа и изоставените сгради на бившия концентрационен лагер на остров Персин.
Комунизмът ще остане в миналото, когато бъде поставен в музеите и учебниците и по един достоен начин кажем истината за него, заяви президентът.
Според него в тоталитарната българска държава всички са живели в "лагер". "Някои прекараха с години в реални лагери, а други в по-широкия и символичен смисъл на несвобода в "социалистическия лагер", допълни той.
„Намираме се на зловещ остров, на който през първите години от комунистическия режим е унищожена част от българския елит. На това място разбираме колко е важно да бъдем сплотени като общност. Комунистическата държава манипулираше миналото, за да ни разделя, но историята показа, че справедливостта и общността са базирани на истината", заяви президентът.


Калфин иска преговори по договора ЕС-САЩ
"24 часа"
Ивайло Калфин поиска да преговаряме за условията на трансатлантическия договор между ЕС и САЩ, тъй като географското положение на България изисква по-специален подход към клаузите му.
Средствата за социални плащания до края на годината ще бъдат гарантирани, обеща вицепремиерът и социален министър при първото си посещение като член на кабинета "Борисов" във Варна. Но това ще стане след актуализацията на бюджета, при която този на социалното министерство ще се увеличи с 50 млн. лв. Не може да имаме професионални безработни, социалното подпомагане трябва да води към пазара на труда, настоя той.


Мъж застреля майка си, рани син инвалид и се предаде
"24 часа"
Бивш пожарникар застреля майка си, рани сина си инвалид и се предаде в полицията. Кървавата баня стана в нощта срещу събота в Нови Искър.
55-годишният стрелец Петър Илиев е пенсиониран пожарникар. Той живеел със 79-годишната си майка Надежда и 32-годишния си син Любен. Момчето е инвалид и възрастната жена помагала на Петър в отглеждането му. Пожарникарят е разведен с майката на момчето. Той и Надежда гледали Любен само с приходите от двете си пенсии. Разбирали се до фаталната нощ, когато около 2 ч Петър взел законно притежавания си пистолет и застрелял в главата с един куршум майка си. Възрастната жена починала на място, а Петър открил огън и по сина си Любен. 32-годишният мъж е откаран в “Пирогов” с контузия на мозъка и фрактура на черепа. Състоянието му е сериозно, казаха от болницата и допълниха, че е в съзнание.
След като е застрелял 79-годишната си майка и ранил в главата сина си, Петър се е предал на полицията.
Една от версииите, по които работят разследващите, е, че Петър не е издържал на напрежението и е посегнал на семейството си от недоимък. Според друга той имал психически проблем.


Учителка спипа хлапета да гледат порно в клас
"Новинар"
Учителка от Велико Търново спипала невръстни хлапета да гледат порно филм в час.
Докато правела анализ на детско литературно произведение, преподавателката забелязала, че двама от учениците на последния чин не внимават. Хлапетата гледали нещо на чина, хихикали и се побутвали. Когато приближила да им направи забележка, учителката видяла, че държат таблет.взела го и облещила очи.
Върху екрана видяла див секс.След като излязла от първоначалния шок, жената взела таблета и затворила страницата. На следващия ден майката на единия от палавниците била привикана на разговор с учителката. Жената обяснила, че с мъжа си купили таблета на сина си, защото другите деца му се подигравали, че няма подобни „скъпи играчки“.