Седмицата започва с облаци и превалявания

Животът

17-11-2014, 07:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максимални температури - между 11° и 16°

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, в равнините с намалена видимост. На места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 11° и 16°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за ноември.

Над Черноморието ще е предимно облачно, главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 12° - 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, над 2000 метра – слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Във вторник ще бъде предимно облачно и мъгливо, на отделни места, главно в северозападните райони ще превали слабо. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 11° и 16°. В сряда ще се задържи облачно и сравнително топло, но вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух. На много места ще има валежи, предимно слаби. В четвъртък температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски, ще бъде ветровито, ще има променлива по-често значителна облачност, на места със слаби превалявания. Във високите полета в Западна България е възможно за кратко да превали и сняг.