5000 лв. иск срещу депутат от БСП, нарекъл шефа на Слънчев бряг „калинка”

Новините

17-11-2014, 09:30

Снимка:

bspbourgas.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убиецът на банкерката търсил помощ от депутата Атанас Зафиров

До седмица Районен съд Бургас трябва да реши дали депутатът от БСП Лява България Атанас Зафиров дължи на шефа на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров финансово обезщетение за това, че го е нарекъл „калинка”.
Исковата молба е за 5000 лв. Димитров заведе гражданско дело след като Зафиров го подреди в списъка на „калинките”, назначени от ГЕРБ, пише 24 часа.Скандалът избухна преди година, когато червеният депутат гостува в сутрешен блок на национална телевизия.
„Тази дума се приема като символ за хора некомпетентни, „парашутисти”, без стаж и опит, със съмнителен образователен ценз. Трябвало е господин Зафиров да бъде по-подготвен и да знае каква е трудовата ми биография”, коментира Димитров.
Пред „24 часа” той призна, че подготовката за делото го е затруднила най-вече в събирането на документация от местата, където е работил в различните периоди, всички те обаче са в сферата на туризма.
Аз не съм крил, че съм общински председател на ГЕРБ-Несебър, но това не значи, че не съм компетентен да бъда изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, работил съм дълго време на различни позиции в комплекса, както и в туроператорския бизнес, допълни Димитров. Той завел делото, защото смята, че политиците трябва да са прецизни в изказа си.
Зафиров се представлява в съда от кантората на Евгений Мосинов, който е общински ледер на БСП. Основната теза на защитата е, че в понятието „калинка” е свързано с партийно назначение, а не с професионална некомпетентност.
Няма да коментирам преди решението на съда, заяви Атанас Зафиров. В разговора не съм назовал име, но след като той се е разпознал, нека да води дело, допълни той с уточнението, че репликата му за „калинките” е извадена от контекста.
Въпреки че Димитров и Зафиров са сред елита на две основни политически сили в Бургаска област, те не са познавали лично.