Започва дело срещу кмет, шофирал пиян и убил човек на пътя

Крими

17-11-2014, 10:09

Снимка:

prss-bg.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес в Бургас почва делото срещу криминално проявеният кмет на сливенското село Ковачите, който кара пиян и уби човек, а след това бе заснет да шофира системно без книжка, съобщи Нова тв.

Кметът Атанас Гурков призна вина пред съда в Сливен и получи 3 години и половина затвор. Сега обаче изненадващо обжалва, че е невинен.

Вече всеки в района на Сливен знае кой е кметът Гурков - човек, регистриран за кражби, побоища, шофирания в нетрезво състояние, повечето без наказанияПрез зимата след удар на пътя Гурков причинява смъртта на 53 годишния Въльо Арабаджиев. По данни от дрегера алкохолът в кръвта му е 2.6 промила. Отнета му е книжката, но продължава да се весели в заведенията на село Ковачите и всеки ден кара автомобилите си.

През септември в Сливенския районен съд Гурков приема процедурата за съкратено правосъдие – това значи подсъдимият да се признае за виновен, съдът да съкрати работата си и да даде наказание под минималното, предвидено в закона. Така и става, Гурков си признава, че е пил и причинил смърт на пътя и получава 3 години и 4 месеца затвор плюс 5 години лишаване от правото да кара кола.

Сега обаче кметът обжалва присъдата – била необоснована, несправедлива и постановена при съществени нарушения на закона. Дъщерята на убития на пътя Арабаджиев Станимира вижда парадокс в това веднъж да признаеш, че не си.