Уволниха бременна от работа-причината иска да бъде майка

Животът

17-11-2014, 09:49

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

От фирмата отричат това да е причината

Пловдивска строителна компания беше обвинена от бременна жена в дискриминация. Бъдещата майка била уволнена от работодателя си веднага щом се разбрало, че тя носи плод в утробата си. Това става ясно от плана за днешните заседания на Комисията за защита от дискриминация. В документа жената е описала преживяната от нея драма, която помрачила радостта от очакването на нейната рожба.  

Жената забременяла и скоро след това предоставила на работодателя удостоверение, че ще става майка. Вместо закрила обаче, както повелява законът, още на следващия ден жената получила известие за освобождаване от работа. В заповедта бил посочен чл. 328, ал. 3 от Кодекса на труда - поради намаляване на обема на работа на фирмата.

От фирма отхвърлят обвиненията, отправени от бившата работничка. "Ответната страна отрича, че е била запозната с бременността на жалбоподателката”, съобщиха от Комисията за защита от дискриминация.

Кой ще бъде прав и кой крив-бъдещата майка или доскорошния й работодател-строителна компания, ще стане ясно днес от 14 часа. За тогава е насрочено заседанието на Комисията за защита от дискриминация./marica.bg