Разследват кражбата в пречиствателната станция в Сопот

Животът

17-11-2014, 10:44

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Вече трети ден работи на ръчен режим

Районната прокуратура в Карлово е образувала досъдебно производство за кражбата на елементи от пречиствателната станция в Сопот. То е образувано срещу неизвестен извършител - за кражба и за допуснато замърсяване на териториални води, което застрашава живота и здравето на много хора. Назначена е и техническа експертиза по случая, уточниха за Дарик от Районната прокуратура. Пречиствателната станция в Сопот вече трети ден работи на ръчен режим, съобщи пред Дарик кметът Веселин Личев.

Ръчният режим на работа се наложи, след като в събота стана ясно, че ден по-рано двама служители на фирмата изпълнител са откраднали електронни платки и панели, важни за функиционирането на станцията. Часове по-късно последва поетапното й самоизключване.

Аз лично подадох сигнала, че станцията не работи, заяви кметът на Сопот. По думите му, своевременно е уведомил за случая Икономическа полиция и Прокуратурата в Карлово и благодарение на бързите им действия, двамата извършители са задържани часове по-късно.

Все още обаче липсващите елементи не са върнати на станцията, уточни Личев.

Според него, мотивът за кражбата се крие в това, че Общината дължи на фирмата-изпълнител сумата от около 3 млн. лв., а сметките й са запорирани от година и половина.