Безплатен логопедичен кабинет откриха в „Западен“

Мисия Пловдив

17-11-2014, 14:46

Снимка:

район „Западен“

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Консултацията става след предварително записване в канцеларията

Безплатен логопедичен кабинет отвори врати в Основно училище „Елин Пелин“ в повдивския район „Западен“. От началото на ноември всички желаещи деца могат да се консултират абсолютно безплатно със специалиста Янко Янков.

Кабинетът е разкрит със съдействието на кмета на район „Западен“ Димитър Колев и директора на ОУ „Елин Пелин“ Татяна Вангелова. Преди време логопедът Янко Янков беше на щат към Основно училище „Васил Петлешков“. След като кабинетът там беше закрит в районното кметство са постъпили близо 30 молби специалистът отново да бъде на разположение на децата. Така от 5 ноември той консултира всички желаещи в ОУ „Елин Пелин“, като разходите по дейността му се покриват изцяло от Община Пловдив.

Консултацията става след предварително записване в канцеларията на училището, след което се прави график. „Интересът към тази услуга е огромен, като капацитетът е запълнен и има много желаещи. Само в училище „Елин Пелин“ има по 6-7 желаещи от клас. Сред възползвалите се от услугата има както ученици от 5 клас, така и 4-годишни деца от детските градини в района“, потвърди Янко Янков.