Пловдив домакин на Петата международна среща на туроператорите

Парите

17-11-2014, 17:10

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Участници от 20 държави участват във форума

Петата международна среща на туроператорите ще се проведе  в Пловдив в периода 27-30 ноември, съобщиха от общината. Организатор на събитието е Общинското предприятие „Туризъм“, съвместно с Министерството на туризма.

Събитието е насочено към популяризиране на България и в частност Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за туризъм през цялата година. На предстоящата среща ще бъдат представени новите туристически обекти и атракции в града, част от културно-историческото наследство.

90 организации са потвърдили участие до момента.  Туроператори от България, Великобритания

,Китай, Русия, Турция, Грузия, Италия, Унгария, Македония, Черна гора, Гърция, Мароко, Индия, Сърбия, Румъния, Франция  и други държави ще се включат в престижния форум. В програмата са предвидени работни срещи, които предоставят възможност за директен контакт с потенциални партньори и поставяне начало на успешни сътрудничества.

В Петата международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм. Специално за форума е режисиран музикален спектакъл „На сватба в стария Пловдив“ на Държавна опера –  Пловдив, с участието на ансамбъл Тракия, чието действие се развива в къщите в Стария град.

Във фокуса на есенното издание ще бъде и фестивалът „Дефиле на младото вино”. Той е част от събитията, насочени към реализирането на национална стратегия за виното и създаването на атрактивна възможност и повод за посещение на гости от цялата страна и чужбина в Стария град. Производителите на вино представят в неповторимата атмосфера на старите къщи своите млади вина. Дегустациите са съпроводени с културни събития, лекции, посветени на виното, които комбинирано с десетки локации, ресторанти, нощни клубови и др. превръщат събитието във важен акцент за Пловдив.