Нечувано! За Никулден оставаме без риба!

Бунт назрява в Черноморец заради изграждането на ново пристанище

Рибарите в Бургаско се надигат на протест, защото може да загубят работата си. Те обмислят блокади навръх Никулден. Напрежението на рибарите в Черноморец е породено от предстоящо изграждане на рибно пристанище. Тяхното недоволство е свързано с това, че от кметството в морския град не са им предоставили място, където да могат да поставят своя инвентар и съответно да закарат своите плавателни съдове. От над 80 лодки, които доскоро бяха в пристанище в Черноморец, в момента могат да се видят не повече от 10-15, пише "Всеки ден".

 Рибарите в Черноморец са получили предупреждения да преместят лодките си и да разрушат рибарските си хижи в края на октомври. По думите им, това е в разгара на риболовния сезон, от невъзможността да работят губят прехраната си. Те пресмятат, че ремонтът и липсата на яснота, къде да поставят инвентара си ще доведе до провалянето на два поредни риболовни сезона.

 Кметът обаче е категоричен, че рибарите трябва да приберат инвентара в домовете си. Тук не е Ченгене скеле, където да имаме рибарско селище. Тук си е Черноморец. Всеки си има двор, всеки си има гараж и инвентарът ще се прибере там. А лодките, които останат на вода ще бъдат, има предоставени места в Созопол, на рибарското пристанище, обясни кметът на Черноморец Добри Добрев. На Никулден ще блокираме и пътя, ще блокираме и ще протестираме. Някой трябва да чуе, че имаме проблеми, зарекоха се риболовците.