БЧК ще представи резултатите от изпълнението на проекта „Улицата не е дом – samusocial за София”

В периода октомври 2013 г. – август 2014 г. чрез проекта беше осъществен нов модел на социална услуга в столицата

Резултатите от изпълнението на проекта „Улицата не е дом – samusocial за София” ще бъдат представени на пресконференция с участието на посланика на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан, председателя на БЧК Христо Григоров и Мари Шюбер, директор на samusocialInternational. Това съобщиха от пресцентъра на Българския червен кръст.
Пресконференцията ще се състои на 18 ноември, вторник, от 11:30 часа в зала „Музейна” на БЧК, бул. „Джеймс Баучер” 76.

Изпълнението на проекта, реализиран от БЧК – София, в партньорство със Столична община – Дирекция „Социални дейности” и с финансовата подкрепа на посолството на Франция в България, доказа ефективността от работата на смесения екип от доброволци на БЧК и социален работник на Столична община за постигане на основната цел – създаване на информационна база данни за локацията и състоянието на бездомните, пребиваващи на територията на столицата.

Чрез „Улицата не е дом - samusocial за София” в периода октомври 2013 г. – август 2014 г. беше осъществен нов модел на социална услуга в столицата – мобилен екип за oказване на помощ и подкрепа за бездомни хора. В мобилния екип участваха социален работник, шофьор и доброволци, преминали обучение съгласно методиката на samusocialInternational – организация с дългогодишен опит в работата с хората, живеещи на улицата.