Зума: Скоро няма да имаме футбол, ако някой не озапти Боби Михайлов и шайката му

Един провинциален бабаит, който доскоро стоеше на подсъдимата скамейка, се скъса да критикува Любо Пенев, изригна легендата на Локо

Легендата на Локо (Пд) и българския футбол Христо Бонев изригна остро след срамното равенство 1:1 на националния ни отбор срещу Малта. Според Зума вината далеч не е само в селекционера Любослав Пенев и футболистите.

„Определено играчите и Любо носят своята отговорност за тази черна страница във футбола ни, с болка сподели Зума пред „Марица”.

Имаше го и моментът с липсата на шанс. Голямата вина обаче е в тези, които ръководят футбола ни. Още преди време казах, че момчетата от поколението САЩ 94 ни донесоха най-голямата радост, но с действията си след това те ще погребат любимата игра. За съжаление това е на път да се случи и то съвсем скоро.

Ако не се намери кой да озапти Боби Михайлов и най-вече шайката му от неизменни членове на Изпълкома, съвсем скоро футбол просто няма да имаме. Или ще е на махленско ниво.”

„Според мен при Любо Пенев се повтори историята с Христо Стоичков, когато беше национален селекционер. Всички му се умилкваха и накрая му забиха ножа в гърба, а точно Ицо ги направи златно поколение. Нали няма смисъл от отговор въпросът защо Ицо, който е най-успелият български футболист, не работи във футбола ни?

При Любо обаче същите тези хора действаха доста по-директно. Един провинциален бабаит, който доскоро често беше на подсъдимата скамейка се скъса да критикува директно Пенев вместо, ако има нещо, да му го каже насаме. Все пак двамата са били съотборници и в ЦСКА и в националния.“

„Да, това е същият, който се е устроил на хранилка в БФС, защото семинари и юношески гарнитури са все в хотела му. За мен лично е изненада, че към тази шайка се присъедини и сериозен човек като Кирил Домусчиев. Още преди началото на мача, когато видях Домусчиев до Боби Михайлов на трибуните, ми стана ясно какво ще стане. Любо беше сготвен така, както сготвиха Христо Стоичков. Любо обаче ще бъде накаран и да изсърба всичката отровна супа, която му сготвиха”, завърши Бонев.