200 възрастни в Царево включени в социална инициатива

Новините

18-11-2014, 10:47

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Училище без агресия в Царево

Община Царево приключи инициативата под наслов „В грижа за възрастните хора и хората със специфични социални потребности” с подкрепата на Общинската организация на Български Червен кръст Царево. Кампанията обхвана цялата община, като стартира от 11 ноември в гр.Царево за всички трудноподвижни, самотни и възрастни хора.
Два екипа, включващи медицинско лице, представител на общинска администрация и представител на БЧК – Царево, обходиха домовете на хората със специфични социални потребности, като профилактично им беше измерено кръвното налягане, както и се чуха конкретните нужди на хората.
Над 200 човека от общината бяха посетени, без да е пропуснато нито едно населено място. Инициативата бе проведена в рамките на една седмица, като в нея се включи и организацията на БЧК към БГЦПО – Царево. Те осигуриха почерпка за възрастните по време на прегледите им в пенсионерския клуб в Царево.
Инициативата стартира в гр.Царево и продължи във всички населени места в общината. Екипите бяха посрещани навсякъде изключително топло от хората в нужда. Особено навременна и належаща се оказа инициативата в селата, където има много самотни възрастни хора, инвалиди и хора в тежко състояние. За тези, които нямат възможност да посетят лекар, ще им бъде извършен допълнително преглед в техните домове.
„Хората са изключително доволни от инициативата. Тя се случва за първи път в общината, но няма да бъде последна. От отзивите на самите хора е ясно, че тя е навременна и наложаща  оглед на предстоящият зимен сезон. Допълнително за хората в тежко състояние БЧК ще осигури хранителни продукти и стоки от първа необходимост.”, заявявиха от БЧК - Царево.