Закупуват нов дигитален мамограф за ДКЦ – I

Общинските съветници разглеждат предложението на 25 ноември

На предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на Добрич ще бъде разгледано предложение за закупуване на нов дигитален мамограф за Диагностично консултативен център – I.

През август тази година специалисти от Регионалната здравна инспекция във Варна са направили инспекция на действащия в центъра подобен апарат. Установени са неизправности и е дадено предписание проблемът да бъде отстранен до края на годината. Фирмата, която отговаря за поддръжка на апарата, не е могла да отстрани повредите, защото той е много стар модел и за него вече не се произвеждат резервни части.

Ако не бъде закупен нов апарат, няма да е възможно извършването на мамографии, пише в докладна записка от зам.-кмета инж. Надежда Петкова. Стойността на новия дигитален апарат с ДДС е 300 000 лв. С новия дигитален апарат ще е възможно предлагането на качествени услуги, каквито другаде в Добрич.

ДКЦ – I има възможност да закупи такъв модерен апарат като първоначално бъде платена сумата от 60 000 лв. с ДДС. Останалата сума може да се разплати разсрочено в рамките на 24 месеца.